Beter Groen

De online presence van Beter Groen

Beter Groen b.v. is een hoveniersbedrijf gevestigd in Udenhout, nabij Tilburg. Eigenaar Mark benaderde ons met de vraag of we zijn website konden vernieuwen. Wat begon als een website, is inmiddels uitgegroeid tot de verzorging van de gehele online presence van Beter Groen. Van website tot Google Ads en social media management.

Beter Groen presenteerde ons met de uitdaging om de bestaande website, die niet geschikt was voor mobiele apparaten, geheel opnieuw op te zetten. Belangrijk was om bezoekers duidelijk te laten zien dat ze bij Beter Groen terechtkunnen voor alle aspecten van de tuin; van ontwerp en aanleg tot onderhoud.

Het resultaat? Een online presence waarin projecten duidelijk met beeld aan bod komen. Zo krijgen potentiële klanten een goed beeld van de mogelijkheden die Beter Groen biedt en een gevoel van de tuinen.

Content en strategie

Al snel in het ontwikkelingsproces voor de nieuwe website van Beter Groen werd duidelijk dat de wens groter was dan alleen een nieuwe website. We begonnen daarom met het uiteenzetten van de gehele online strategie, waaronder die van de social media. Het resultaat is een maandelijkse content kalender waarin we in nauw overleg met Beter Groen uiteenzetten wat er die maand gebeurt. Welke projecten worden er opgeleverd? Welke onderwerpen zijn actueel? En wat zijn praktische feitjes waarmee we op social media brand awareness kunnen creëeren? Op basis van deze kalender schrijven we wekelijks blogs en produceren we nieuwe social media content om zo niet alleen online aanwezig te zijn, maar ook meerwaarde en kennis te bieden voor een breed publiek door onder andere leuke weetjes en foto’s.

Uiteraard houden we bij het schrijven van de blogs rekening met een goede vindbaarheid. SEO heeft dan ook een sleutelrol in de geproduceerde content. Op basis van een regelmatig zoekwoordenonderzoek bepalen welke onderwerpen populair zijn, waarna we ze koppelen aan een blogonderwerp. Bovendien is adverteren door middel van Google Ads onderdeel van de online strategie.

Niets is belangrijker dan op de hoogte blijven van de online prestaties. Maandelijks ontvangt Beter Groen van ons dan ook een rapportage waarin we de resultaten van onze werkzaamheden bespreken en waarin we inzicht geven in de online prestaties van de website en social media kanalen. In nauw overleg kunnen we vervolgens periodes met elkaar vergelijken en bijsturen waar nodig. Zo blijft Beter Groen relevant.

Beter Groen website

Website

Hoewel de website in de basis nog prima werkte en er nog weinig merkbaar was van beperkte functionaliteit op mobiele apparaten, was het na acht jaar tijd voor een nieuw jasje. Dankzij een breed scala aan projecten dat Beter Groen door de jaren heen heeft gerealiseerd was er een breed pallet aan beeldmateriaal om de website op te baseren. Naast een responsive website heeft de website ook een gebruiksvriendelijk CMS, zodat Beter Groen de website makkelijk kan beheren.

Hoewel de website sterk is vernieuwd, blijven we ook actief sleutelen aan deze website. Door een snel veranderende markt is verdere optimalisatie constant nodig. Dankzij de eerder genoemde social media content blijft de website altijd actueel. Hierdoor blijven bezoekers terugkeren naar de website.

Video

Een tuin is beeld en een tuin is gevoel. In overleg met Mark besloten we dan ook om voor Beter Groen een moodfilm te produceren. Uiteindelijk leverden we twee versies van de moodfilm. Eén video wordt online en op social media ingezet om bezoekers een beeld te geven van de vele mogelijkheden. Een langere versie wordt vertoond bij presentaties en klant- en relatiegesprekken.

In de video’s komen naast de vele tuinen ook de ‘Feel Good Gardens,’ een selling point van Beter Groen, uitgebreid aan bod.

Foto van een tuin in opdracht van eter Groen
Foto van een tuin in opdracht van eter Groen
Foto van een tuin in opdracht van eter Groen

Foto van een tuin in opdracht van eter Groen

Fotografie

Om de projecten van Beter Groen beter in beeld te kunnen brengen hebben we ook de fotografie voor onze rekening genomen. Zo hebben we een aantal projecten van Beter Groen vastgelegd, maar hebben we ook foto’s gemaakt van teamleden die aan het werk zijn. Dit draagt bij aan een persoonlijkere ervaring tussen het team en de klanten van Beter Groen.

Jouw online presence verbeteren?

Benieuwd hoe we jouw online presence onder handen kunnen nemen? Of het nu gaat om je gehele strategie, of enkel je website social media of een moodfilm zoals bij Beter Groen, de mogelijkheden zijn eindeloos.